Avloppsstopp och nedspolad kattsand i Brålanda

Avloppsstopp och nedspolad kattsand i Brålanda

När du kommer hem till din bostad i Brålanda så är det stopp i avloppet. Du har haft en kattvakt som inte tänkt till utan spolat ner kattsanden i toalettstolen. Smidigt och piffigt sätt, om det inte vore för den klumpbildande kattsanden som blir som cement.

Kanske låter det som en otrolig historia att någon skulle spola ner kattsand i toaletten. Faktum är att det är en av de vanligare anledningarna till stopp i avloppet. Har du avloppsstopp i Brålanda kan du kontakta https://hentrab.se/. Det gäller oavsett om din kattvakt spolat ner sand eller om orsaken till avloppsstoppet är en annan.

I Älvkarleby blev ett helt hus varse om vad som kan hända när du spolar ner kattsand. Här fick hyresvärden byta ut alla rör. Det blev en kostsam historia och dessutom fick övriga hyresgäster lida.

När det kommer till kattsand i avloppet är det bäst att kontakta proffs. Du bör inte ge dig på det själv. Faktum är att om du börjar experimentera med olika lösningar när det kommer till kattsand kan det gå illa.

Avloppsstopp och hur du undviker dem

Förutom att inte spola ner klumpbildande kattsand finns det andra sätt att undvika avloppsstopp. Gäller det toaletten är riktlinjerna klara. Spola aldrig ner något annat än toapapper. Vanliga problem förutom kattsand är tops, pappersnäsdukar, bomullspads – listan på saker som inte ska spolas ner är lång.  

När det kommer till köket är det vanligt att det blir stopp på grund av fett. Fettproppar är ganska lättlösta om de inte är för stora. Ta för vana att spola riktigt hett vatten efter varje disk, gärna med lite fettlösande diskmedel. Då kan du förebygga stopp.

Har du väl fått stopp i avloppet kan du försöka med samma sak; ljummet vatten och fettlösande diskmedel. Fungerar inte det så ring ett proffs som kan undersöka problemet.