Behöver du markera asfalten?

27 augusti 2020 Lily Hansen
Behöver du markera asfalten?

Både stora vägar och mindre asfaltsplaner behöver markeras. Du ser de vita linjerna på vägen, du ser pilar som visar var man får köra och du har räfflor på vägen, som tydligt varnar om du kör för långt ut i kanten. På skolgården finns det markeringar för olika spel, som till exempel basketboll, eller markeringar för att hoppa hage.

Företag som tar emot gods kan behöva markera med pilar i marken hur lastbilarna ska köra. Vägmarkeringar har stora användningsområden. Googla exempelvis på svevia.se/vagmarkering om du vill veta mer.

 

Parkeringsplatser ska märkas upp

När vi parkerar våra bilar vill vi ha tydliga markeringar, så att både vi och alla andra får plats med bilen inom en ruta. Det underlättar socialt att man vet var man ska bli av, alldeles oavsett om det gäller en färjeterminal eller en gårdsplan. Det är därför som stat och kommun, bostadsrättsföreningar och privata företag anlitar proffs för att få rätta vägmarkeringar. De räfflor och linjer vi ser består av en speciell plast, som tillverkas i Sverige.

Vägmarkeringar måste vara riktigt slitstarka och hålla hög kvalitet. De nöts varje dag, men de är absolut nödvändiga på våra motorvägar, vid rondeller och påfarter och på massor av andra ställen i trafiken. Det vore kaos om de var borta.

 

 

Kontakta proffs i branschen

Vill du ha markeringar på din gårdsplan, väg eller firma, ska du vända dig till proffs som har kunskaper både om material och regler. Det kan vara siffror, bokstäver, linjer eller andra markeringar. Kontakta ett företag som jobbar med vägmarkeringar, så får du hjälp med att göra rutor, avgränsningar och markeringar precis där du vill ha dem. De som är experter har mångårig rutin på olika tillämpningar, och har säkert gjort samma sak många gånger förut. Då kan du diskutera dina idéer och få dina markeringar snyggt placerade.

Fler nyheter