Bli av med rynkorna med hjälp av botox

11 februari 2023 Mimmi Källström

Botox är en säker och effektiv behandling som används för att tillfälligt minska rynkor, slappna av ansiktsmusklerna och ge din hud ett slätare och yngre utseende. Botoxinjektioner är idag vanligt över hela världen och du får lätt fixat botox i Östermalm. Botoxinjektioner administreras av erfarna yrkesmän som bestämmer rätt dos av Botox för dina individuella behov.

Vad är botox?

Botox är en typ av toxin som produceras av bakterien Clostridium Botulinum. Botox fungerar genom att blockera nervsignaler till vissa muskler i ansiktet, vilket försvagar dem och bidrar till att minska rynkor och linjer i huden. Botoxinjektioner används särskilt för att tillfälligt minska rynkor som till exempel rynkor mellan ögonbrynen, pannfåror och pannan.

Botox – Hur fungerar det?

Botoxinjektioner används för att minska rynkor och skapa en jämnare och yngre hy. Botox är vanligtvis snabbverkande och resultaten syns vanligtvis inom 1-3 dagar efter injektionen. Botox kan hålla i upp till fyra månader, men detta varierar beroende på individen och hur snabbt kroppen metaboliserar Botox. Botox kan också användas för att behandla överdriven svettning och andra medicinska tillstånd.

botox östermalm

Botox är inte enbart för rynkor

Botox kan också användas för medicinska tillstånd, inklusive muskelspasmer och migrän. Botox har också använts för att behandla överdriven svettning, överaktiv blås och till med kronisk smärta.

Är botox-injektioner smärtsamma?

Botoxinjektioner är vanligtvis inte särskilt smärtsamma. Botoxinjektioner känns vanligtvis som ett lätt nyp eller stick som bara varar i några sekunder. Botox injiceras i det aktuella området med en fin nål så obehaget bör vara minimalt.

För vem passar botox?

Botox är lämpligt för både män och kvinnor i alla åldrar som vill minska rynkor eller behandla ett medicinskt tillstånd. Botoxinjektioner bör administreras av en erfaren yrkesman eftersom det är viktigt att använda rätt dos för varje individ. Botox kan också användas för att förebygga rynkor, så om du är orolig för för tidigt åldrande kan du överväga botox.

Du bör inte använda botox om du är gravid eller ammar, har hudutslag eller är allergisk mot Botox.

gre

Fler nyheter