Bra för miljön

Bra för miljön

Med ett ökat miljötänk har användningen av plast minskat och på många sätt återgår man till tidigare material i exempelvis matvarubutiker. Men genom att återvinna den plast som redan finns kan man fortsätta ta del av materialets fördelar. Vissa sorters plast är också nedbrytningsbar och inom många områden arbetar man med att utöka användningsområdet för dessa plaster.

Ett område där man ständigt arbetar med forskning och utveckling av plast som material är inom byggnationen av hus. Plast används i byggbranschen i flera olika sammansättningar inom en mängd olika användningsområden, som bland annat skivmaterial och tak.  

 

Flera olika användningsområden  

Eftersom plast är ett material som är lätt att arbeta med, tåligt och finns i många olika sammansättningar så är det även bra inom flertalet områden. I ett hus kan man förutom som isolering och rör använda sig av plast i en mängd olika skivmaterial från exempelvis E-plast.

Gör man ett uterum så kan man få det nästan identiskt med ett i glas, fast till ett betydligt lägre pris. Samtidigt blir det mycket mer tåligt. Till skillnad mot glas är inte plast lika benäget att skadas och inte heller är skador på montören lika vanliga som de hos glasmästare.  

 

 

Skydd i köket

Istället för att använda sig av kakel ovanför diskbänken har det blivit populärt att sätta upp skivor. Ett material som man kan använda sig av är plexiglas som både är lätt att torka av och har en hög tålighet. Ett lätt sätt att variera sig är att måla färg eller motiv på baksidan av skivorna innan man fäster dem på väggen. Varför inte låta barnen gå loss med sina favoritfärger så man varje dag kan se dem under matlagningen? Den dagen man vill ha en annan färg eller ett annat motiv så är det bara att ta ner skivorna, rengöra dem och måla om dem på nytt.