Däck som ger körkänsla och fäste

25 juni 2020 Cecilia Olsson
Däck som ger körkänsla och fäste

När man talar om bilens prestanda så är det många som stannar vid motorns kapacitet samt att den blivit servad och klarat besiktningen. Det som kanske inte alla tänker på är hur stor påverkan däcken har på hur bilen beter sig på vägarna. Det är därför väldigt viktigt att man har bra däck på sin bil som presterar så optimalt som möjligt. Det mest grundläggande är såklart att ha rätt mönsterdjup både på sommar och vinterdäck, men man kan också vinna mycket på att skaffa högkvalitativa däck på bilen trots att de kan kosta lite mer. Det är inte heller bara personbilen som behöver bra däck, det gäller samtliga fordon som framförs på vägarna, som exempelvis motorcyklar.

Märken som till exempel Achilles, Bridgestone, Continental, Goodyear, Mazzini och Michelin är producenter av däck och däckfälgar i högsta kvalitet. Modern däckkonstruktion erbjuder en grad av styrning, körkänsla, friktion och bränsleförbränning som är långt bättre än de däck som var konstruerade för bara några år sedan, vilket gör att man kan vinna väldigt mycket på att investera i riktigt bra däck.

Hos Däcktoppen AB kan man få hjälp med reparationer, montering, balansering, däckbyte och de har även ett däckhotell om man vill lämna sina vinterdäck i en isolerad miljö. Vid förvaring i däckhotellet ingår ett däckskifte och man kan såklart även lämna sina sommardäck hos Däcktoppen över vintern. De utför också många olika reparationer och har alla tillbehör som kan krävas för att reparera olika sorters däck. I Däcktoppens butik i Göteborg hittar man däck och fälgar av alla kända märken i flera olika storlekar, modeller och prisklasser till de allra flesta bilmodellerna på marknaden. Är man i behov av nya däck i Göteborg är Däcktoppen platsen att besöka, de har alltid minst 15 000 däck i lager och ger bra priser samt god service.

 

Fler nyheter