Effektiv virussanering

Effektiv virussanering

I lokaler där det vistas mycket människor, som i stora kontorslokaler eller hos större företag är det viktigt att minska smittspridning av virus. Inte minst i tider som dessa när coronaviruset härjar men också i andra fall då de finns andra virussjukdomar som under vissa delar av året härjar extra mycket, som vinterkräksjukan till exempel.

Genom att bekämpa virus och därmed minska smittspridning är oerhört mycket värt och som företag är det en klok investering då man i gengäld kanske slipper att många av de anställda får sjukdagar. 

Svenska Skadedjurssanering utför flera olika typer av saneringar, däribland virussanering. De använder sig i första hand av ett alkoholbaserat ytdesinfektionsmedel med tillsats av tensider, när det kommer till lokaler med större ytor som ska saneras. Deras andra alternativ av medel, Virkon Tensider använder de istället för den rengörande effektens skull. När en lokal ska saneras gäller det också att behandla ytan mekaniskt, det räcker alltså inte bara att spraya ett medel för att få bukt med virusspridningen. 

Virkon har effekt mot alla slags virus. Det är en sammansatt produkt som tillsammans med vatten bildar flera olika desinfekterande ämnen som dödar både bakterier, virus och svamp och kan användas på de allra flesta typer av material. 

Företaget har många olika typer av lösningar för alla slags virus och har också jour, vilket gör att de snabbt kan finnas ute hos kunden när de ringer. Oavsett om man drabbas av virusspridning, skadedjur eller till exempel vägglöss brukar de allra flesta vilja ha bukt med problemet snabbt och därför är det mycket värt att ha kontakt med ett företag som också kan komma till platsen snabbt.

Att drabbas av virusspridning, som man har sett ofta händer i skolor och på företag, är inte ett dugg roligt och att snabbt kunna få bukt med problemet är därför guld värt.