Ett kort stopp på bilverkstadgävle.se och sedan vidare norrut, mot äventyret

06 april 2021 Mikael Barani
Ett kort stopp på bilverkstadgävle.se och sedan vidare norrut, mot äventyret

Nu stundar våren och det börjar bli dags att spana in en skön roadtrip att åka på. Vi lever trots allt i ett lååångt land där det finns gott om möjligheter att få uppleva varierade naturupplevelser. För visst är det skillnad på sydligaste Skåne och att vistas uppe i Abisko.

Upplevelser i vårt avlånga land

Det är med andra ord en buffé av upplevelser inom ett och samma land där vi fritt kan välja och vraka mellan vad vi vill uppleva. Så länge bilen rullar som den ska. Säkrast att glida in på http://bilverkstadgävle.se på vägen norrut för att få allt svart på vitt.

Då kan man passa på att njuta av omgivningarna i Gävle, denna portal till allt det som Norrland har att uppleva.
För det är trots allt något speciellt med att vara ute i marker som känns lite mer vilda och otämjda jämför med de sydligare delarna av vårt vackra land.

Samtidigt så har förstås även dessa regioner sina egna unika upplevelser, om än inte lika dramatiska som de i norr.
Det handlar helt enkelt om vad man är ute efter med sin resa. Vill man få lite av allt så brukar Dalarna och området kring Bergslagen vare lite av en sweetspot. 

Här finns både sjöar, höjder och mycket mer – sådant som skapar för en omväxlande upplevelse utan att man riktigt behöver ge sig av ut i vildmarken.

Det fina med Sverige är dock att vi alla bor nära fina upplevelser. Man brukar inte behöva ge sig av för långt ut från städerna för att komma i kontakt med det lugn som väntar bortom vältrafikerade vägar.

Så packa ryggsäcken med något gott och vandra, cykla eller ta bussen ut till det bästa som Sverige har ett erbjuda. Det gör gott för både kropp och själ, speciellt i dessa tider.

Fler nyheter