Få det bästa priset då du ska skicka paket till Norge

Få det bästa priset då du ska skicka paket till Norge

Det finns många relationer över gränsen mellan norrmän och svenskar, både yrkesmässiga och privata. Det innebär att det dagligen kan finnas behov att skicka leveranser mellan länderna. Att skicka paket till Norge från Sverige borde egentligen inte vara krångligt med tanke på det korta avståndet, men på grund av att de inte är med i EU så blir det faktiskt lite mer att tänka på än om paketet till exempel ska skickas till Tyskland som är medlemmar av unionen. 

Håll koll på det viktiga

I och med att Norge som sagt inte är medlemmar av EU så ska försändelserna gå genom tullen. Det innebär krav på tulldeklaration och kan vissa gånger betyda extra avgifter. Det absolut viktigaste är att fylla i tulldokumenten korrekt och sanningsenligt. Ta även reda på information om vad som är tillåtet att skicka till Norge innan paketet lämnas in för leverans.

Hitta det bästa priset

Det är inte alltid så lätt att veta vilket logistikföretag som erbjuder det bästa priset. Faktum är att ett företag kan vara billigast när det kommer till en viss leverans och dyrare när det kommer till den annan. Det beror bland annat på vilka orter paketet ska skickas mellan samt om det önskas upphämtning. Stora och tunga paket blir i regel dyrare än små och lätta, men för att vara säker på att få ett riktigt bra pris så är det bäst att använda sig av en jämförelsetjänst.

Välj mellan flera olika alternativ från pålitliga företag

En jämförelsetjänst tar fram prisalternativ från de främsta logistikföretagen på marknaden och utifrån dem är det bara att välja vilket som passar bäst. Allt som behövs fyllas i för att få fram alternativen är postnummer till mottagare och avsändare samt mått och vikt på försändelsen. För det bästa priset på leverans till Norge gå in på skickapakettillnorge.se.