Flatcaps passar till både lediga och uppklädda stilar

30 november 2021 william eriksson
Flatcaps passar till både lediga och uppklädda stilar

advertorial

När det är dags för dig att sätta någonting på huvudet vad blir det då? Det finns en mängd olika huvudbonader i alla tänkbara modeller och färger. Hatt, mössa, slöja, hätta, basker och keps är några sorter men det finns mycket mer än så. Det finns många olika anledningar att bära en huvudbonad och det görs hela året om, både inomhus och utomhus.

En mössa kan värma huvudet under kalla dagar och en hatt eller keps kan ge dig skydd mot solens starka strålar. Vad som är populärt att bära på huvudet svänger lite med modetrender och vad kändisarna har på sig. En flatcap är populär och väldigt användbar till både uppklädda och lediga stilar. Om du inte vet vad en flatcap är för någonting så är den enklaste beskrivningen att den ser ut som en gubbkeps.

Hur en gubbkeps ser ut vet de flesta, fast idag finns det mycket mer att välja på än vad du kanske tror. Snygga flatcaps finns i mängd olika modeller och det finns något för alla stilar. Flatcapen kan beskrivas som en platt, mjuk version av den moderna kepsen. Den finns med många olika mönster på och du kan välja mellan ett flertal olika färger. 

 

image

 

Du behöver inte vara gubbe för att bära en gubbkeps

När du hör ordet gubbkeps så tänker du kanske på en äldre herre med en rutig, brun keps på huvudet. Nu bärs dessa huvudbonader av både män och kvinnor i alla åldrar och passar till de flesta outfits. Idag finns det lite tuffare modeller och mer vågade färger än den traditionella gubbkepsen. Alla kan bära en gubbkeps som även ibland kallas för sixpence, ivy cap, paddy eller duckbill. Det finns nog många fler namn än så på denna mycket populära och användbara keps som har sitt ursprung i 1500-talet.

Fler nyheter