Köp ett nytt parkettgolv

13 oktober 2020 jonas olsson
Köp ett nytt parkettgolv

Det finns inga golv som andas kvalitet och stil som ett parkettgolv. Det finns heller inga golv som är så genuint vackra och hållbara. När du väljer att satsa på ett parkettgolv kan det aldrig bli fel. Ditt nya golv håller långt in i framtiden och kan slipas flera gånger.

Står du i begrepp att renovera ditt hem? Har du funderingar kring lämpliga material och uttryck? Det är alltid snyggast när hela bostaden ger ett genomtänkt och enhetligt intryck. Det är inte så bra att välja helt olika material och stilar i olika utrymmen. Då ska du hellre satsa på att ge ditt hem ett sammanhållet intryck. 

 

I vilka utrymmen passar ett parkettgolv?

Det finns inga rum där inte ett parkettgolv ger ett gott intryck. Ett snyggt golv i trä ger alltid en känsla av värme och kvalitet. Dessutom är parkettgolv tillverkade av förnybara naturmaterial och därför lämpliga att använda.

Däremot ska man inte välja parkettgolv till våtutrymmen. Trä och fukt går inte så bra ihop. Ditt kök, ditt badrum och eventuellt även din hall bör ha en golvyta som är mer fläcktålig. Och som inte tar skada av varm och fuktig luft. Men sällskapsrum, inre hallar och sovrum fungerar fantastiskt med parkettgolv!

 

 

Hur sköter man om ett parkettgolv?

Dina parkettgolv mår bra av lite omsorg. Välj en bra ytbehandling. Torka upp fläckar. Dammsug regelbundet och torka eventuellt med trasa som endast är lätt fuktad. Om ditt parkettgolv börjar se slitet ut efter ett antal år kan du anlita en firma som slipar om golvet. Då blir det som nytt igen.

Det är viktigt att lägga lite tid och eftertanke redan när du ska handla in ditt parkettgolv. Det bästa är att vända sig till en butik som har specialkunskap och lång erfarenhet. Då kan du också få hjälp med råd och praktiska tips.

Fler nyheter