Låt en designlampa sätta prägeln på hemmet

Låt en designlampa sätta prägeln på hemmet

Att inreda sitt hem med olika designföremål är lite som att samla på konst. Bord, stolar och lampor av olika designers kan verkligen sätta sin prägel på ett hem och de är ofta så genialt designade att de blir tidlösa. Det är sällan man byter ut dem och ofta går de sedan i arv till nästa generation. Inte sällan är möblerna och lamporna vi förälskar oss i danska. Arne Jacobsen, Fritz Hansen, Poul Henningsen eller Verner Panton, för att bara nämna några, är alla danska designers verksamma under nittonhundratalet.

 

En modern kristallkrona 

Att köpa en designlampa kostar ofta lite mer än en vanlig lampa men man får desto mer för pengarna. Ofta är de smart designade både med tanke på ljus och form och inte sällan har det tagit flera år av experimenterande för att komma fram till den perfekta lampan. Vissa av Verner Pantons lampor är allt utom lagom och kan mer beskrivas som moderna kristallkronor. Fast istället för prismor av kristall är de oftast gjorda av plast men i mer moderna former. Många av dem designades på 60-talet och självklart har det årtiondet satt sin prägel på dem även om de samtidigt är tidlösa.

 

 

Bra andrahandsvärde

Några av de mest populära lamporna som den danska designern Verner Panton har formgett är exempelvis Ball Silver Pendellampa, Flowerpot, Fun, Moon Pendant, Onion och Panthella. Vill man köpa en lampa designad av Verner Panton måste man vara beredd att betala en del men det går även att hitta hans lampor på auktion. Fast även begagnatpriserna är höga och är lampan dessutom tillverkad samma år som den designades är priset desto högre. Men att köpa en Verner Panton-lampa är lite som att köpa och investera i ett konstverk. Man kan vara säker på att värdet består. Kolla in utbudet här: https://www.lampemesteren.se/verner-panton-designer-se/