Låt ett städföretag sköta flyttstädningen

26 juli 2021 patrick pettersson
Låt ett städföretag sköta flyttstädningen

En viktig del av flytten är flyttstädningen. Den som flyttar in efter en själv har rätt att kräva att bostaden är ordentligt utstädad och ren. Om den inte är det kan man bli tvungen att betala städningen i efterhand, om de som övertagit bostaden väljer att anlita en städfirma. Då har man ingen möjlighet att påverka priset utan får snällt betala fakturan. Därför kan det vara bättre att redan från början själv anlita en städfirma eftersom man då är fri att välja vilken man vill och hur mycket det får kosta.

En flyttstädning är omfattande och tar flera timmar att utföra. Precis allt ska städas och rengöras som exempelvis ugn, kyl, diskmaskin, golv, lister och skåp. Men även badkar, dusch, handfat och toalett. Även biutrymmen som balkong, uteplats och förråd ska flyttstädas och fönster ska putsas. Många som själva väljer att utföra flyttstädningen inser inte dess omfattning och blir trötta då de kommit halvvägs och hinner inte städa perfekt. Då är det lätt att man slarvar fast man vet att man inte borde.

Nyttja rutavdraget på flyttstädningen

Vet man inte hur en korrekt flyttstädning ska utföras eller inte har den tid att lägga ned som krävs, gör man bäst i att anlita en städfirma. Man har rätt att använda sig av rutavdraget på städtjänster så det behöver inte bli särskilt dyrt. Hur mycket en flyttstädning kostar beror på bostadens yta och hur många rum det gäller. Men också om man har två- eller treglasfönster och något biutrymme som ska städas. 

Flera städfirmor har smarta formulär på sina hemsidor där man enkelt kan be om prisuppgifter. Då priserna kan variera en hel del kan man tjäna på att ta in offerter från mer än ett städföretag. Även städfirmor kan få underkänt på flyttstädningen och det kan vara bra att välja städföretag där det också ingår städgaranti i priset.

 

Fler nyheter