Minireningsverk ger dig avlopp på landet

30 november 2021 william eriksson
Minireningsverk ger dig avlopp på landet

editorial

Vilken liten koja du än vill bo i kan du ha ett minireningsverk, så att du har ett eget avlopp. Du kan bo mitt ute i skogen eller i ödemarken. Ett minireningsverk gör att du kan känna dig fri att placera sommarstugan var som helst.

Har du en tomt att bygga på långt borta ifrån civilisationen och kommunalt avlopp, kan du ändå ha ett bra alternativ till utedass. Ett minireningsverk är lättskött, billigt i drift och pålitligt. Även om du inte besöker stugan på upp till ett halvår, blir det ingen dålig lukt. 

 

Praktiska anordningar

Ett minireningsverk är lätt att använda, eftersom det är praktiskt konstruerat. Det är också driftsäkert därför att det inte finns några rörliga delar i tanken. Det är försett med lyftöglor för att vara lätthanterat. Du behöver inte gjuta, eftersom det finns en integrerad förankringsplatta. Du har många fördelar med att skaffa ett minireningsverk, så kontakta en tillverkare. Länktips: https://www.augustsverige.se/minireningsverk/

Anläggningen är gjord i polypropylen, och du får den med alla delar som behövs. Det betyder att det finns styrbox, flockmedelstank, doseringspump, kompressor och mikroprocessor och det är bara att installera. Man kan vara flera stugägare som delar på ett minireningsverk.

 

image

 

Drömmen om full frihet

Kanske tillhör du dem som själv har byggt en stuga, och som från början inte hade några bekvämligheter alls. Du hämtade vatten i en brunn i närheten och hade en primitiv toa utomhus. Så småningom gjorde du små förbättringar, som elektricitet, vatten inne och bättre fönster och isolering.

Ett minireningsverk är en stor och positiv förändring i din stuga. Ett avlopp som är ens eget utan att behöva kopplas upp till kommunens anläggningar, ger en helt annan frihet när det gäller placering. Kanske är du älgjägare och bor nära skogen, och du har stugan som en fristad för att komma ifrån stadens stress.

Fler nyheter