Olika användningssätt för roterande borstar

20 september 2020 william eriksson
Olika användningssätt för roterande borstar

Borstar används inom en mängd olika områden. Det finns hårborstar som reder ut hår och gör det blankt. Sopborstar som samlar ihop skräp och damm från golv och andra ytor. Och det finns borstar som även har ett flertal andra funktioner som man inte tänker på i det dagliga livet.

Med hjälp av borstar fästa på olika slags maskiner kan man även uppnå andra effekter av olika slag. De kan exempelvis fästas på munstycken som det sprutar vatten ur, och därmed användas för rengöring. Men det går även att använda borstar till såväl polering som slipning.

 

Rengöring och polering

Istället för att manuellt kämpa sig svettig så kan man fästa roterande borstar på olika munstycken och maskiner. Beroende på vilken borst man har på borsten så kan det röra sig om olika effekter och områden. Så välj rätt borste!

Med en grövre borst kan man slipa ytor. Det går även att maximera åtgärden genom att tillföra exempelvis ett slipande och rengörande medel. Använder man istället en mycket mjuk borst så kan den roterande borsten användas till att polera ytor. Även där kan man öka effekten med hjälp av ett passande polermedel, som även kan skydda materialet och göra att glansen håller betydligt längre.

 

 

Maskiner som snurrar

När man ska använda roterande borstar ska de fästas på någon typ av maskin som kan se till att borstarna roterar. Det kan vara ett munstycke med tryckluft eller vatten. Men det är också ofta någon eldriven maskin med ett huvud som redan snurrar, som en borrmaskin eller liknande. 

Användningsområdet för roterande borstar är helt upp till behov och fantasi. Det rör sig om alla åtgärder där man kan få en effekt med hjälp av en borste av något slag, men där man för bästa effekt och med minsta möjliga energiåtgång istället väljer denna typ av hjälpmedel.

Fler nyheter