Prova fiskelyckan med jiggar

Prova fiskelyckan med jiggar

Vill du ge dig ut på en fisketur och du vill att det ska nappa mycket så borde du testa jiggar, för de har en förmåga att dra till sig mycket fisk. Med hjälp av jiggar är det lätt att fånga många olika sorters fisk, på grund av att det finns en oändlig variation av dem som gör att att de passar till nästan all sorts fiske. 

Jiggar kan du hitta i alla sorters färger, form och vikt, och det ska vara olika sorters vikt beroende på vilket djup du vill hamna på. Du bör ha koll på vilket djup som den fisk som du vill fånga befinner sig på, och sedan tar du den jigg som får dig att hamna på rätt djup.

För att hitta rätt jiggar till det fiske du ska ge dig ut på så kan det vara bra att ta hjälp av en erfaren fiskare eller höra av dig till en firma som säljer jiggar. En bra firma som gärna hjälper dig är till exempel https://jigg.se/jiggar/ och de har ett fantastiskt utbud av jiggar. Du kan hitta alla sorters jiggar på en hemsida så där har du allt du behöver.

 

 

Jiggar till olika väder

När du ska ut på fisketur så är det bra om du har koll på vad det ska bli för väder, eftersom olika väderförhållanden kräver olika jiggar. Om det till exempel är mulet ute och du fiskar i klart vatten så ska du använda dig av jiggar i dova och mörka färger. Har du turen med dig och det är sol, så kan du istället prova ljusa och transparenta färger på din jigg i klart vatten. Är vattnet grumligt när det är sol så ta en jigg som syns bättre med skrikig färg och som det gärna är glitter på. Upplev fiskelycka med jiggar.