Rent – i både rör och sinne

Rent – i både rör och sinne

Det finns en instruktionsbok som vi alla får skriva själva här i livet – det är den som handlar om oss själva. Steg för steg får vi lära oss vilka vi är som personer. Genom våra erfarenheter så kartlägger vi våra reaktioner så att vi mer och mer istället kan agera här i livet. Världen, och livet, är på så sätt egentligen en kurs i självkännedom.

Det är ofta en svår och tuff resa. Vi får se sidor av oss själva, och andra, som kan vara mindre smickrande. Det är i dessa stunder som vi också kan växa som mest – när vi står som lägst.
Visst kan man ibland önska att det fanns någon att ringa för att få assistans. Någon som bara kunde säga ”Jaha, men då är det det här som händer just nu. För att lösa detta så gör du såhär och såhär…”. 

Tyvärr är det sällan så att saker och ting är som en rörinspektion i Stockholm där man bara kan boka tid med proffsen och sedan är saker och ting lösta. För visst vore det enkelt om det var så.
Vi människor är dock komplicerade saker – även om det för en lekman såklart är nog så komplicerat att hantera en rengöring av en stam i en fastighet.

Vid närmare eftertanke så är vi kanske inte så olika rören i våra väggar och golv. Ibland behöver man helt enkelt bara – ursäkta uttrycket – rensa ur skiten för att få fart på allt igen.

För med tiden så blir det ju även ansamlingar av mentalt och själsligt slagg i oss människor också. Har man inte någon strategi för hur man ska få detta ur systemet så blir det snabbt jobbigt. 
Hitta därför något som fungerar som meditation eller utjämnande aktivitet för dig. På så sätt så kan du må bra hela livet ut.