Så blir du brun utan sol

Så blir du brun utan sol

“Sol i sinne, brun inne”. Så skrev pappa Rudolf på det kort han inkluderade i den present han gav till mamma Karin i den klassiska svenska filmen “Sunes sommar” från 1994. Presenten i fråga var en sollampa så att mamma Karin skulle bli brun trots att det inte blev någon greklandsresa den sommaren.

För en hel del var även 2020 ett år där man fick vaska utlandsresan till solen på grund av Coronavirusets konsekvenser. Istället fick man spendera sommarveckorna hemma i Sverige och se semesterdagarna regna bort en efter en. Men det innebär för den sakens skull inte att du behöver vara utan färg. Det finns sollampor, men framför allt finns det brun utan sol.  

 

Sommaren är kort 

“Brun utan sol” är den generella benämningen för de hudkrämer som framställer en solbränd nyans i huden utan att du behöver vistas i solen. Ett bra sätt att bli fräscht sommarbrun även när utlandsresan ställdes in. Sverige är ju som bekant ett väldigt regnigt och mulet land.

Precis som Thomas Ledin sjunger är dessutom sommaren kort, det mesta regnar bort och det finns väldigt begränsat med tid att samla ihop till en solbränna under en sommar i Sverige.  

För dig som tar hand om huden 

Men “brun utan sol” vänder sig inte enbart till dig som gått miste om möjligheten att bättra på brännan i sydeuropeiska länder med solgaranti, som till exempel Cypern, Malta, Italien eller Spanien. Du som har känslig hy och lätt blir solbränd kan med framgång använda hudkrämen för att bli vackert solbrun. Du slipper utsätta dig för solens UV-strålning och är schysstare mot din hy.

Alltför många människor drabbas varje år av hudcancer som en konsekvens av att man bränt sönder huden i solen. Detta behöver du inte oroa dig för när du istället väljer alternativet att smörja in dig med brun utan sol.