Så får du klockorna att stanna i en klockbutik i Stockholm

Så får du klockorna att stanna i en klockbutik i Stockholm

“Du är så dum så att klockorna stannar”. Det är något slags ordspråk som ibland används för att beskriva en person som säger eller agerar på ett rent ut sagt korkat sätt. Det ska naturligtvis inte tolkas bokstavligt. En klocka kan inte stanna för att någon är dum i huvudet. Men använd din fantasi för ett ögonblick och föreställ dig om det faktiskt hade varit så på riktigt. 

Föreställ dig därefter denna korkade person gå in i klockbutik i stockholm eller någon annan stad. Var klockbutiken ligger är inte det viktiga. Tänk dig denna dumma människa vandra in i butiken och säga typ “ett plus ett är fyra!”. Som på en given signal skulle alla klockor i klockaffären stanna på grund av dumheten.  

 

Förödande för klockbutiker

Det vore dock tur i oturen att personen faktiskt befann sig i en klockbutik. De flesta klockbutiker har även kompetensen att laga klockor som har gått sönder. De säljer inte bara nya klockor. Oj, vad klockbutiken i fråga skulle få att göra. De hade fått stänga i flera veckor för att laga alla klockor som gått sönder på grund av dumheten. 

 

 

Med andra ord behöver folk verkligen tänka på vad de säger när de befinner sig i en klockbutik. Annars kan konsekvenserna bli förödande. Den ena dumma kommentaren efter den andra kan sätta vilken klockbutik som helst i konkurs. 

 

Bara på låtsas

Fast så illa är det naturligtvis inte. Klockorna stannar inte på riktigt för att någon är korkad. Det är bara på låtsas. Och tur är väl det. För när man besöker en klockbutik vill man ju köpa en fullt fungerande klocka, även om det skulle hoppa ur en så kallad groda ur munnen. Hade ordspråket varit sant hade man fått vakta sin tunga ordentligt varje gång man skulle välja ut ett nytt armbandsur. Det vore väl olustigt!