Så säljer du ditt guld

Så säljer du ditt guld

Många har säkert smycken eller andra föremål i guld som inte används och bara ligger bortglömda i en byrålåda.Det kan vara mynt, guldsmycken som man ärvt eller exempelvis halskedjor som gått sönder. Värdet på ett guldföremål beror på hur många karat det innehåller och vilken vikt i gram det har. Som mest kan guldet vara på 24 karat och då är det 99,9% rent.

Det kan också vara på 23, 18 eller 14 karat och ju högre karat ett föremål har, ju mer är det värt. Att sälja guld som man inte har någon användning av kan då vara bättre. Det finns kanske andra saker som man hellre vill investera sina pengar på. Det är dessutom mycket enkelt att få reda på hur mycket guldet är värt på de föremål som man vill sälja.

Om du går in på Myntkompaniets hemsida saljaguldmalmo.com kan du genom en tabell beräkna vad dina guldföremål är värda. När du bestämt dig för att sälja, fyller du först i lite information och sedan skickar de en Guldförsändelsen hem till dig. Där lägger du dina värdesaker som du sedan skickar tillbaka till dem. Guldförsändelsen är försäkrad till ett värde av 500 000 kr, så du kan känna dig trygg om den skulle komma bort.

De återkommer sedan med en offert på vad guldet är värt och i de fall du godtar det pris du får av dem, sätts pengarna in på det konto du angett. Värderingen är gratis, även om du inte vill sälja ditt guld till det pris de vill köpa det för. Här köper de förutom guld och silver även mynt, ädelmetaller, medaljer, tandguld, sedlar och frimärken.

Myntkompaniet som har den högsta kreditvärdigheten, har även en lång erfarenhet av att köpa värdeföremål. Du kan också välja att besöka Myntkompaniets butik i Malmö för att få en värdering av dina föremål och även den är gratis.