Ta fisket till nya höjder med flugbindning i Göteborg

27 april 2021 jonas olsson
Ta fisket till nya höjder med flugbindning i Göteborg

Det är svårslaget att fiska kring Göteborg. Kusten är som gjord för att kasta och det finns gott om vattendrag som bjuder på lockande dagar. Allt fler upptäcker charmen med flugfiske.

Flugfiske öppnar upp för nya möjligheter att få upp öring och andra ädelfiskar. Det blir allt vanligare att byta kastspöt mot flugspö. Flugfiske bjuder inte bara på långa dagar vid hav och älv. Flugbindning i Göteborg är helt klart värt att lära sig.

Flugbindning är lite av en utmaning och det tar lite tid att lära sig knepet. Precis som att få till rätt kaströrelse när du flugfiskar. När du väl kommit igång blir det lätt en passion att skapa sina egna flugor.

Vilka är knepen att lyckas med flugbindning?

När du är nybörjare är det svårt att få in klämmen. Ofta så blir flugorna lite väl stora. Det innebär att de väger lite väl mycket. Konsten är att lyckas göra flugor som lockar fisk. Oavsett hur fina du tycker flugorna är så måste fisken tycka de ser smakliga ut.

Olika fiskar dras till olika flugor. Här spelar årstiden också roll. Vad som fungerar på våren kanske inte alls fungerar på hösten. Det bästa sättet att lyckas med att lära sig flugbindning är att gå en kurs. Kursen kan vara digital eller fysiskt på plats. Vissa tycker det är lättare att lära sig via böcker. Oavsett vilken inlärningsstil finns det kurser för dig.

Varför lockar flugfiske så många?

Fiske är rent generellt ett sätt att komma ut och få njuta av naturen. Det finns oändligt med fiskemöjligheter på västkusten. Längs västkusten finns det också en helt annan möjlighet att hitta vissa fiskar som inte trivs i bräckta Östersjön.

Flugfiske kombinerar många faktorer som gör att allt fler lockas till stilen. Från frisk luft till teknik och möjlighet att få mer fisk.

Fler nyheter