Tysk teknik är världsberömd

Tysk teknik är världsberömd

Utan tvekan har tyskarna varit på framkant i många decennier när det gäller industriteknik, metaller, stål och tillverkning av högklassiga maskindelar. I Ruhrområdet finns många stålverk och därifrån kommer många valsade rör som håller högsta standard. Spännsystem för verktygsmaskiner och pressar är också en typisk kvalitetsprodukt som tillverkas i Tyskland.

En sådan välkänd fabrik är ott jakob, och när du köper spännsystem därifrån vet du att du får det bästa på marknaden. Spännsystemen räknas som hållande verktyg och kallas ibland för clamps.

 

Spännsystem är extremt hållbara

De används för att hålla fast arbetsstycken i en verktygsmaskin, och därför måste de tåla extremt stora påfrestningar. Självklart tillverkas de med mycket stor precision och sedan testas de noga och hållfasthetprovas.

Det finns särskilda standarder och man mäter olika värden mycket noga. Dessutom får de en perfekt ytfinish för att komma till sin rätt maximalt i en maskin. Ott Jakob är också en stor leverantör till bilindustrin, så de är vana vid att tillverka produkter som motsvarar höga förväntningar.

 

Ott Jakobs maskiner i Sverige

Det finns ett svenskt företag som ligger i Trosa, där det också finns experter på spännsystem. De samarbetar mycket med Ott Jakob Spanntechnik GmbH. Behöver du hjälp kan du alltså få det här i Sverige, och du kan lita på både deras branschkunskap och erfarenhet. Söker du speciella tillämpningar, kan du bara rådfråga dem. Exempelvis när man byter spännsystem i maskinen för att producera något annat, kan det ske med automatik eller hydraulik.

Det är ur arbetsmiljösynpunkt värdefullt att man kan slippa de tunga lyften och låta tekniska anordningar göra jobbet. Kontakta ett expertföretag, så visar de alla fördelar med Ott Jakob. Du får en förmånlig offert här på hemmaplan och kan få hjälp av svensktalande experter utan att själv behöva åka till Tyskland och förhandla. Du kan hitta information på internet också.