Det råder ingen brist på data

29 juli 2020 william eriksson
Det råder ingen brist på data

Vi är alla omgivna av information på olika sätt. Den är lagrad i datorer och telefoner men också i tv-apparater och tvättmaskiner, bara för att ta några exempel. Den ligger i hårdvara och i mjukvara. Vi använder bara en liten del av all data som finns, och så ska det vara när allt fungerar som det ska, men ibland blir det problem – det kan vara uppgifter som fattas, som kommer för sent eller som är felaktiga. Ett informationsflöde som inte förenklar livet för oss är både irriterande och ganska värdelöst. Kanske känner du igen de här problemen från din arbetsplats?

 

En plattform som kan växa

Inom en del företag och olika verksamheter så har man börjat i liten skala och sedan växt. Alltför ofta innebär det att stödsystemen riktigt inte hänger med. Ibland är det oklart vem som bestämmer och prioriterar bland behoven. Oklara roller kan också göra att man skapar ett lapptäcke av lösningar istället för att sätta ner foten en gång för alla. Till slut når man ett läge där ingen har en ordentlig överblick. Encode Sweden har bevittnat många olika exempel på detta och kan hjälpa er att hitta en lösning. Några åtgärder som brukar göras är automatisering av rutiner och rätt information i rätt flöde, allt med en snabb implementering så att ni snabbare kommer igång igen, och en enkel uppskalning.

 

 

Vem ska informeras?

Många olika branscher har snarlika problem. Ofta är det bråttom och oklart vilka målgrupper som ska nås först. Det kan vara leverantörer, samarbetspartners, styrelse eller olika grupper av medarbetare. I somliga fall är det glasklart hur det bör fungera, i andra tar det tid bara att reda ut frågan. Encode Sweden levererar system som kan plocka fram rätt information vid rätt tillfälle och leverera den på bästa sätt. Att snabbt kunna hitta och återanvända framgångsrika kampanjer i sin försäljning eller data kring produktion och tillverkning sparar mycket tid. 

 

Ett område som skapar bekymmer är godkännande. Många med erfarenhet av att ansvara för kampanjer eller förändringsprocesser vet att varje steg räknas. När många ska tycka till och komma med förslag är det lätt att tappa kontrollen. Det här kan fresta på relationerna, hålla tillbaka kreativiteten och naturligtvis sänka förtjänsten. Det finns system som kan kontrollera detta; ett verktyg för  arbetsflödet som vet vilken version som gäller, vem som behöver tycka till om vad och när. Dessutom skickas meddelande till alla berörda så att samtliga hålls uppdaterade. 

Fler nyheter