En skogsbrand som låter nya drömmar slå rot

En skogsbrand som låter nya drömmar slå rot

En sak med att ha planer är att de aldrig blir som man har tänkt sig.
Hur mycket man än har förberett sig så har saker och ting en tendens att ta oväntade vägar. 
Få saker har väl varit ett tydligare exempel på detta en den gångna våren.

I början av året var ordet ”coronavirus” okänt för de flesta av oss. Numera är vi – dessvärre – väldigt bekanta med vad detta innebär.

Pandemin, som ju pågår än, har omkullkastat och avslutat många människors drömmar. Planer som rullade på enligt förväntan körde plötsligt in i en stor betongvägg. Många är till exempel de småföretagare som tidigare klarade av verksamheten men som under de senaste månaderna har fått ge upp. 

Som tur är så kommer det även en tid efter Covid-19. En tid då nya drömmar kan slå rot och få utvecklas till något som skapar mervärde för både drömmare/företagare och kunder. 
Därför kan man redan nu se sig om efter att få hjälp med saker som till exempel redovisning i Stockholm. Varför inte också spana in en bra kontorsyta och passa på att köpa upp saker från något konkursbo?

Kanske låter det hårt, men det är ju så i naturen att den enes död är den andres bröd.
Något går under så att något annat kan få blomstra istället. Det finns till och med vissa växter som inte släpper sina frön förrän efter att det har varit en skogsbrand.

Även om det såklart är tråkigt att företag har gått under så öppnar detta upp för andra att kunna få ett bättre utgångsläge.
När både kontorslokaler och inventarier nu är tillgängliga till bättre priser så är det bara att passa på – om man har modet och övertygelsen. 

Det gäller förstås att inte rusa huvudstupa in i något – utan att göra väl avvägda beslut och att vara beredd på det oväntade.