En tandläkares vardag i Upplandsbro

27 september 2021 william eriksson
image

Ingen dag är den andra lik när det gäller tandläkaryrket. Man skulle kunna tro att det bara är att titta in i andra människor munnar, men inget kunde vara mer fel. Förvisso tittar en tandläkare upplandsbro in i munnen på folk men det finns mer att göra på en praktik. Titta in på följande länk https://www.xn--tandlkareupplandsbro-fzb.se/. Här finns några exempel på vad en tandläkare har för andra uppgifter.

På en klinik kan det handla om att sätta in ett implantat eller att utföra kirurgi på käkarna. Detta är vardag för en tandläkare och något som de är bra på. Andra saker de gör är att lägga in broar eller bygga kronor, vilket berörs längre ner i texten.

Konsultation och undersökning

Det vanligaste är nog den årliga kontrollen och det är just den som de flesta människor kommer för att göra. Det är en helt vanlig undersökning där man går igenom tänderna och röntgar för att se om det finns några begynnande hål i någon del av tänderna. 

Skulle det uppstå något ovanligt som kräver en större åtgärd kan alla klienter få en gratis konsultation. Där går man igenom vad som skulle behöva göras för att det ska bli så bra som möjligt.  

Skadade tänder och tandrader

Det händer ibland att en tandläkare stöter på tänder som är så skadade att de helt enkelt inte längre går att laga. Då återstår det några andra alternativ. Ett av dem är att bygga en krona. Det går till så att man slipar ner en bit av tanden för att sedan bygga på med en ny del uppe på den gamla. Då gäller det att få till färgen på den nya delen så den ser likadan ut som den förra. 

Skulle det vara flera tänder på en tandrad som saknas då blir det istället fråga om att bygga en bro. 

Fler nyheter