Fördjupa ditt gitarrspelande med en akustisk gura från Danguitar.se

16 januari 2022 Mikael Barani
Fördjupa ditt gitarrspelande med en akustisk gura från Danguitar.se

editorial

För någon som började spela elgitarr från dag ett finns det mycket att upptäcka när det kommer till att plocka upp en akustisk gitarr. Då snackar vi inte den stålsträngade varianten, utan en hederlig gammal nylonsträngad gura.
För det är något speciellt med den känslan som kombinationen av just dessa material ger. Ljudet är liksom mer luftigt, mer organiskt och det bara låter mer intimt på något sätt.

Relationen till gitarren

Visst är det lite av en annan upplevelse att spela på en nylonsträngad jämfört med övriga gitarrer. Det är längre mellan strängarna vilket kräver att man slipar på tekniken. Det går därför inte att ”hafsa” på samma sätt som man kanske kan när man spelar på en en stålsträngad eller en elektrisk gitarr.
Det brukar ju sägas att allt man klarar av att spela på en nylonsträngad gitarr klarar man också av att spela på övriga typer av gitarrer. Om det motsatta är lika sant är inte lika säkert.

image

Är man gammal elgitarrist finns det alltså mycket att hämta från att lära sig spela på en akustisk gitarr. Dels erbjuder den förutsättningar till att bli bättre rent tekniskt men det är också något med den där känslan som går att applicera på elgitarren. 
Man får helt enkelt ett intimare förhållande till sitt instrument. Man lär känna det bättre genom den akustiska gitarren.

Som bekant är det också lättare än någonsin att komma igång att spela gitarr. Det finns ett nästintill oändligt antal resurser på nätet att hämta information och inspiration ifrån. Har du inte någon gitarr till att börja med finns det en uppsjö av varianter att finna om du glider in på Danguitar.se.
När du väl har valt din gitarr behöver du inte heller vänta särskilt länge på att den ska dyka upp hemma hos dig. Med tiden kan du också uppgradera till mer påkostade modeller.

Fler nyheter