Larmcentral för alla

Larmcentral för alla

Vissa ord talar för sig själva, man förstår direkt vad de innebär. Andra ord är mycket mer komplexa och det är inte alltid de orden får en människa att direkt förstå vad de syftar på. 

Larmcentral är ett ord som är lätt att förstå för de flesta människor. En central plats dit man ringer om något alarmerande har inträffat och akut hjälp önskas. Eller har det en annan innebörd – kanske är det inte alls så lätt att förstå som man kan tyckas tro?

Vill man installera ett larm i sitt hus för att känna sig trygg och säker så brukar det larmet vara kopplat till en larmcentral. Där övervakar man hem och företag alla möjliga tider på dygnet. Så fort ett larm går och det kopplas vidare till larmcentralen, finns det alltid någon på plats som ringer upp och kollar att allt är ok. Det händer ju att ett falskt alarm går iväg vid vissa tillfällen. Kanske har man kommit åt knappen av misstag eller glömt bort att larma av när man går hem från jobbet. 

 

 

Falskt alarm

Skulle det visa sig att det är ett falskt alarm så är ju ingen skada skedd. Visar det sig däremot att ingen svarar när man sänder iväg ett kontrollsamtal skickas bevakning ut till platsen för att se så att allt står rätt till. Ett larm är ofta sammankopplat med den tjänsten som innebär bevakning. Det är enkelt att larma av och på ett larm om man har koderna och det får man ju förutsätta att alla som bor eller jobbar i huset har. De larmar då på larmet när de lämnar byggnaden eller stänger av det om man har kommit in. 

Det går att få olika sorters bevakning kopplade till larmtjänster. Ett av dem är telefonpassning och ett annat är kameraövervakning. Rätt larm på rätt plats.