Medicinsk hudvårdsbehandling med microneedling i Borås

13 oktober 2020 jonas olsson
Medicinsk hudvårdsbehandling med microneedling i Borås

Microneedling är en hudvårdsbehandling. Den går ut på att använde små och tunna nålar för att starta en reparationsprocess i huden. Med väldigt små stick, därefter “micro”, triggas kroppen att skicka mer kollagen och nya elastinfibrer för att reparera den behandlade ytan.

Nålarna brukar sitta på en typ av roller, eller i tub med en samling på ca. 10-15 sterila engångsnålar. Nålarnas längd beror på hur djup reparation huden behöver, men kan vara upp till 3 mm långa. När nålarna penetrerat huden injiceras också vissa ämnen. Dessa ska hjälpa kroppen att trigga kollagenproduktionen.

 

Varför använda microneedling

Microneedling kan låta som en obehaglig behandling, speciellt om man har nålskräck. Men det är få som klagar över att ha känt av nålarna ens, eftersom de är så små och tunna. Däremot har många som använt sig av microneedling uppskattat det långvariga resultatet.

Ärr i ansiktet, som till exempel acneärr, kan vara anledning till att använda sig av microneedling. Denna behandling har visat sig vara effektiv även mot riktigt djupa ärr. Microneedling är även effektiv mot stora porer, bristningar och påsar under ögonen. Slapp hud, rynkor och generellt trött och matt hy kan också dra nytta av denna behandling

 

 

Är microneedling för dig?

Microneedling är som sagt kanske inte för någon med nålskräck. Men även den modigaste bör boka in ett besök med en specialist innan behandlingen påbörjas. Under besöket undersöks huden och man ser till att den kommer tåla behandlingen. (Har man acne avråds microneedling då risk för infektion ökar.) Du kan boka tid för undersökning innan microneedling i Borås hos Uniface. 

Efter en microneedling behandling ska man se till att ta hand om huden. Man ska undvika träna i 48 timmar och skydda huden från sol dagarna efter. Direkt efter behandlingen brukar man få en ansiktsmask eller extra behandling för att lindra svullnaden. Man ska kunna återgå till vardagen omgående.

Fler nyheter