Sänk kostnaderna med värmeservice

13 oktober 2020 jonas olsson
Sänk kostnaderna med värmeservice

Det är bra att regelbundet se över sitt hus och föröka energieffektivisera om man har möjlighet. Genom att rådfråga ett företag specialiserat på värmeservice kan man exempelvis få hjälp med att byta till ett smartare och mer energieffektivt värmesystem. Gamla värmepumpar drar ofta mycket el och kan även vara värda att byta ut av den anledningen. Självklart är en ny värmepump en större investering men den brukar betala sig själv i längden. Dessutom ökar den fastigheten värde.

Det kan vara svårt att själv veta vilken värmepump som passar bäst då utbudet är stort. Ett företag specialiserat på värmeservice kan hjälp dig att hitta den pump som klarar av att tillgodose hushållets behov av värme och varmvatten. Vilken pump man ska ha beror bland annat på husets förutsättningar och vilken tomt man har. Innan man installerar en ny pump är det bra om man försöker sänka sin förbrukning av värme och varmvatten. Lyckas man med detta så kanske man kan klara sig med en lite mindre värmepump som då också är billigare.

 

Olika värmepumpar 

Det finns en mängd olika värmepumpar att välja mellan och alla har de sina för- och nackdelar. Ett företag som arbetar med värmeservice och installationer vet vilka förutsättningar de olika värmepumparna behöver för att kunna prestera bra och fungera i olika hushåll. En bergvärmepump kräver exempelvis att man först borrar djupt ner i berggrunden. Värmen som tas därifrån behöver sedan ett vattenburet värmesystem för att kunna fördelas i huset. Andra värmesystem tar sin energi från jord, luft, sjö och grundvatten.

När man väl har fått sitt nya värmesystem på plats behöver det också ställas in ordentligt och  samt någorlunda regelbunden service. Ofta kan samma värmeserviceföretag som installerade pumpen hjälpa till även med detta. Ibland ingår det i priset för installationen, så det kan vara värt att kolla upp i förväg. 

Fler nyheter