Surfa på dina motgångar

Surfa på dina motgångar

Livet handlar lika mycket om vad som händer oss som hur vi hanterar det som händer oss. Kanske är det faktiskt viktigare just hur vi hanterar saker och ting. För det visar på något sätt vilka vi är som människor.

Det är lätt hänt att man tabbar sig i vardagen. Vi har trots allt tusen saker att hålla reda på och det kan lätt bli lite kaos här och där. Ibland glömmer vi bort pin-koden till betalkorten när vi ska handla. Andra gånger så har vi tappat bort nyckeln till våra hem och får ringa in en låssmed för att komma in.
Sådant är livet.

Det viktiga är alltså hur vi agerar när vi väl ställs inför dessa utmaningar i vardagen. 
Ett vanligt sätt att agera är att tänka ”Varför just jag? Just idag?”. Om vi istället lyckas vända på perspektivet och tänka ”Därför just jag. Just idag” så finns det mycket att vinna. Se det som om att vi har blivit utsatta för ett test och hur vi tar oss igenom det gör att vi kan ta oss till nästa nivå här i livet.

För om du tänker tillbaka: Är det inte när du har lyckats lugna ned dig, och agerat istället för reagerat, som du även har växt som människa?

Kan du stå där och skämta och skratta när du får hjälp med att komma in i din lägenhet, ja då har du tagit dig vidare här i livet. För vad du än tycker om det som har inträffat så har det inträffat. Att jämra sig över det gagnar inte någon, allra minst dig själv. 

Visst, det är mycket att begära och det är en utmaning – ta därför små steg i taget. Var uppmärksam på de små motgångarna här i livet och försök övervinna dem med lugn och kanske till och med glädje. Det gör dig bättre förberedd för de större utmaningarna.