Ta reda på vad som krävs för att skicka paket till USA

Ta reda på vad som krävs för att skicka paket till USA

USA är ett otroligt stort land med hundratals miljoner invånare. Flera av dem har dessutom på ett eller annat sätt nordiskt påbrå vilket gör att det inte är ovanligt för oss här att ha en släkting på andra sidan världshavet. Det finns dessutom många företag som är etablerade både i Sverige och USA, för att inte tala om musikindustrin som står för både import och export mellan länderna. Dessa relationer leder till att det dagligen fraktas allt från födelsedagspresenter till viktiga företagspaket över atlanten. 

Se till att paketet inte fastnar i tullen

För att skicka paket till USA utan problem så är det framförallt viktigt att ordna med två saker; ta reda på att det som ska skickas är tillåtet att föra in i landet samt se till att korrekt fylla i de tulldokument som krävs för leveransen. Utöver det som måste ordnas innan leveransen så kan det även vara  klokt att jämföra vilka fraktalternativ som finns. Förutom att det kan kosta olika mycket med olika företag så kan det även skilja på sådant som exempelvis leveranstider.

Gör det inte svårare än vad det är

Det krävs en del förberedelser då ett paket ska skickas till USA, men det behöver inte vara krångligt för det. På skickapakettillusa.se finns nödvändig information samt en länk vidare där det går att jämföra alternativ från alla de största fraktbolagen och även beställa själva leveransen till mycket förmånligt pris. Det går dessutom att välja upphämtning samt försäkra paketet för att göra leveransen ännu tryggare. 

Packa för en lång leverans

Det är väldigt långa avstånd mellan orter i Sverige och orter i USA, därför kan det krävas att paketet fraktas med många olika transportmedel efter vägen. Det innebär att paketet kan komma att lastas och lossas flera gånger efter vägen, något som sliter på emballaget. Därför är det viktigt att slå in paketet noga med bra material för att säkerställa en trygg leverans.