Vagga tryggt i sommar

30 juni 2020 Lily Hansen
Vagga tryggt i sommar

Visst är det någonting alldeles tryggt och speciellt med att vaggas fram och tillbaka? Att i lugnt och behagligt tempo gungas gör att man känner sig omhändertagen. Man kan riktigt känna hur alla stressfaktorer bara rinner av en som vatten på en gås. Lägger man in ytterligare ett par faktorer i sammanhanget så är paradiset i hamn. Tänk dig att du har semester. Temperaturen har stigit upp mot behagliga 25 grader denna ljuvliga julidag. Du ligger i din nyinköpta hängmatta mellan träden i skuggan. I ena handen har du en iskall läsk och i den andra den där boken du bestämt dig för att ta dig an i sommar.  

 

Inga krav i hängmattan 

Boken har dock ingen chans. Nyckelordet i ovanstående scenario är ju naturligtvis hängmattan. Du hade för avsikt att kasta dig in i Stieg Larssons Milleniumtrilogi för att följa de våldsamt rafflande historierna om Mikael Blomkvist och Lisbeth Salander. Men så fort du lägger dig i hängmattan är det kört. Vaggandet i kombination med temperaturen och komforten gör att boken sakta glider ur din hand. Du somnar. Och vet du vad? Det är helt okej. Du kan ligga i din hängmatta så länge du bara önskar. För hängmattan är en plats där det inte finns ett enda krav i världen.  

 

 

En verklig fantasivärld 

När du framöver går ut i trädgården kommer du gå med raska steg mot den där skuggiga platsen mellan träden. Det är som att mentalt logga in på hängmatta.se och befinna sig i en värld som känns virtuell för att den är så behaglig, men den är ändå helt verklig. Det är det bästa köpet du någonsin har gjort. Det enda komplicerade är att det nu har blivit köbildning från familjen till platsen. Det verkar som att du får köpa en eller ett par hängmattor till.

 

Fler nyheter